Tips voor het kopen van een RVS werktafel

Een van de belangrijkste soorten apparatuur voor elke keuken is de werktafel. Met beperkte ruimte op het aanrecht voor voedselbereiding, is een goede werktafel absoluut ondenkbaar. De juiste werktafel RVS kan waardevolle ruimte toevoegen, waardoor het eenvoudiger wordt om taken uit te voeren. Echter, met zo'n grote verscheidenheid aan werktafels die beschikbaar zijn op de markt, wil je er zorgvuldig eentje selecteren die aan jouw specifieke behoeften voldoet. Overweeg de volgende punten wanneer je van plan bent om een werktafel aan te schaffen voor jouw horeca keuken!

Formaat

Voor elk type product dat je voor jouw keuken aanschaft, is de grootte een belangrijke overweging. Je wilt natuurlijk geen roestvrijstalen tafel kopen die je keukenpersoneel niet genoeg ruimte geeft om gerechten te bereiden, maar je wilt ook niet dat de tafel te groot is voor de beschikbare ruimte in je keuken. Op horecacentrumbrabant.nl kun je verschillende formaten RVS tafels zien. Er is voor ieder wat wils!

Graadmeter

De dikte van roestvrij staal wordt aangegeven door een graadmeter, waarbij lagere cijfers dikker metaal van hogere kwaliteit aangeven. Goedkoop en lichtgewicht roestvrijstalen werktafels worden beschouwd als budget werktafels. Hoewel deze prima geschikt zijn als algemene werkruimte voor bijvoorbeeld het ordenen van producten en voor het maken van bepaalde gerechten, zoals salades, raken ze gemakkelijk beschadigd door zware producten of door hard te hakken. Stevige oppervlakken met een lager cijfer op de graadmeter, zijn het ideale werkstation voor een slager. Deze hoogwaardige tafels zijn zeer duurzaam en zijn bestand tegen herhaaldelijk hakken.

Onderplanken

Je hebt twee belangrijke opties als het om onderplanken gaat; een open tafel of een tafel met een onderplank. Bij een open werktafel kun je onder de tafel een afvalbak of ingrediënten bak plaatsen. Een onderplank daarentegen stelt je in staat om kleine apparatuur of opbergdozen onder de werktafel te plaatsen. De onderplank kan ook worden gemaakt van roestvrij staal. Sommige tafels zijn uitgerust met verstelbare planken, zodat je de planken kunt kiezen die het beste bij jou passen wat betreft hoogte. Dus, ben jij momenteel op zoek naar een kwalitatieve werktafel voor in de horeca? Houd dan rekening met bovenstaande tips!