Toegankelijk rijden met een private lease

Niets is vervelender dan afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Laten we eerlijk zijn, het is fijn dat het er is, maar een eigen auto blijft toch het fijnst. Door te beschikken over een eigen auto kun je namelijk gaan en staan waar je maar wil. Leuke weekendjes weg, spontane uitjes, naar het werk en ga zo maar door. Doordat een auto kopen best een prijzige investering kan zijn, is het voor velen erg aantrekkelijk om voor een private lease te kiezen. In deze tekst gaan we dieper in op de eenvoud en de voordelen van een private lease zodat je precies weet of dit iets is dat bij jou past.

Bespaar grote investeringen

Een van de grootste voordelen die een private lease met zich meebrengt is het financiële aspect. Doordat je bij een private lease een maandelijks bedrag betaalt, ben je niet in één klap een groot gedeelte van je kapitaal kwijt aan een auto. Bij een private lease betaal je namelijk een vast maandelijks bedrag voor de auto die je graag wilt. In dit maandelijkse tarief zitten ook de onderhoudskosten, verzekeringen en belastingen inbegrepen. Hierdoor heb je een duidelijk overzicht van je maandelijkse uitgaven en betaal je enkel de brandstof naast het maandelijkse tarief.

Je hebt keuze uit een ruim aanbod

Op het moment dat je voor een private lease gaat, is het goed om te weten dat je hier erg veel keuze in hebt. Private leasen is de afgelopen jaren erg populair geworden doordat het natuurlijk erg veel voordelen met zich meebrengt, maar je daarnaast ook keuze hebt uit een ontzettend groot aanbod. Zo heb je keuze uit een elektrische auto, diesel of benzine, maar heb je ook qua model erg veel keuze. Het voordeel hiervan is dat je altijd wel een auto kunt kiezen die helemaal aansluit op jouw wensen en behoeftes. Voor de goedkoopste private lease is het van belang om diverse offertes op te vragen. Bekijk hierbij ook altijd de voorwaarden en alle kosten die worden inbegrepen. 

Milieuvriendelijke opties

Op het moment dat je gaat leasen kun je ervoor kiezen om voor een milieuvriendelijke optie te gaan. Als je om het milieu geeft, is dit een kans die je natuurlijk niet kan laten liggen. Je kunt daarom kiezen voor een private lease elektrisch of hybride. Op het moment dat je voor een volledig elektrische auto kiest, kun je in sommige gevallen profiteren van fiscale voordelen. Controleer dit dus ook altijd zodat je precies weet waar je aan toe bent.