Wat is het voordeel van een aansprakelijkheidsverzekering? 

Ondernemen is een avontuur waarbij je altijd risico’s loopt. Deze risico’s kunnen het vak juist spannend maken, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat je met grote tegenslagen te maken krijgt. Het is daarom de kunst om te zorgen dat je niet meer risico’s loopt dan eigenlijk zou hoeven. Dit is waar verzekeringen om de hoek komen kijken. Voor veel ondernemers is dit iets waar ze niet gelijk aan denken wanneer ze een bedrijf beginnen. Toch kan een goede verzekering juist aan het begin van je carrière heel veel problemen besparen. Wij laten je daarom zien wat het voordeel is van een goede aansprakelijkheidsverzekering, je zult zien dat er geen reden is om je niet te verzekeren.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? 

Zoals de naam van de verzekering al aangeeft, kun je met een aansprakelijkheidsverzekering voorkomen dat je de kosten moet ophoesten wanneer je schade van je klant moet herstellen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en het kan maar zomaar gebeuren dat je eigendommen van je klant beschadigt. Met een goede verzekering kun je deze schade laten herstellen waardoor je je klant op de juiste manier van dienst kan zijn. Je zult zien dat deze klant het dan vaak niet zo erg meer vindt dat er iets misgegaan is. Wat voor de klant telt, is dat je in staat bent om de door jou veroorzaakte problemen snel op te lossen. Op het moment dat dit je lukt, laat je zien waarom je een professional bent en geen amateur. Reken maar dat dat nieuwe klanten aantrekt. 

Zorg ervoor dat je een goed pakket verzekeringen afsluit 

Wanneer je nog maar net met je bedrijf bent begonnen, is het aan te raden dat je gelijk een aansprakelijkheidsverzekering Univé afsluiten gaat. Juist aan het begin van je ondernemerschap ben je kwetsbaar. Je hebt waarschijnlijk nog geen grote buffers kunnen opbouwen en ook moet je je reputatie nog vestigen. Je kunt met een goede verzekering een ongelukje in jouw voordeel laten werken wanneer je dit goed kunt oplossen. De klant zal alsnog een positieve review over je werk achterlaten. Bovendien voorkom je dat een kleine tegenslag op je werk zal leiden tot een grote, onverwachte kostenpost. Laat je klant ook zien dat je verzekeringen hebt afgesloten. Niemand wil onnodige risico’s nemen en wanneer de klant ziet dat deze met jou aanzienlijk minder risico’s loopt, zal deze liever met jou gaan samenwerken dan met een concurrent die diens zaakjes niet goed geregeld heeft. Zo draagt een goed pakket verzekeringen bij aan de kans dat je meer klanten binnenhaalt. 

Aanvullende verzekeringen kiezen en alles vandaag nog afsluiten

Een verzekering sluit je niet alleen af voor je klant, je doet dit ook voor jezelf. Je kunt bijvoorbeeld een CAR verzekering afsluiten als je in de bouw werkt. Hiermee verzeker je je materialen en kun je een beroep op je verzekeraar doen wanneer je spullen gestolen worden, beschadigd geleverd worden of wanneer je andere ongemakken meemaakt. Deze verzekering komt met een eigen risico, maar dat is laag waardoor je er vrijwel altijd alleen maar profijt van kunt hebben. Sluit hem daarom vandaag nog af op de site van je verzekeringsmaatschappij. Je zult zien dat je je zaakjes zo geregeld hebt.