Water besparen, zo doe je dat

We maken dagelijks gebruik van water: in de douche, in de keuken, in de badkamer, enzovoort. Water is iets dat we nodig hebben en waar we niet zonder kunnen. Het houdt ons zowel schoon als gehydrateerd. Elke keer dat je je fles met water vult, tikt hij. Mensen denken vaak niet na over de hoeveelheid water die op een dag wordt gegeten. De watermeter tikt terwijl u niets doet in de douchecabine of achter een douchewandoppervlak, omdat we vaak niet zoveel tijd nodig hebben om te douchen. Schoon is schoon. Dus ben je klaar met inzepen, haren wassen en ook nog eens spoelen? Kom daarna meteen uit de douche. Er wordt bovendien veel water gebruikt bij het gebruik van de afwasmachine en bij het schoonmaken van apparatuur.

Tips om thuis water te besparen

De wateropname is erg hoog, vooral in grote steden, waar het vaker voorkomt dan in de rest van het land. De gemiddelde tijd die we onder de douche doorbrengen is 8,1 minuten. Dat kan een stuk korter en de waterbuik komt veel minder uit. U kunt nog veel meer doen om water te besparen. U kunt bijvoorbeeld in 5 minuten douchen. Maak gebruik van de timer op je telefoon of koop een waterdichte zandloper. Zo houd je gemakkelijk bij wanneer je de douche kunt verlaten. Probeer ook de kraan niet open te laten staan ​​tijdens het tandenpoetsen. Door uw kranen te vervangen met moderne waterbesparende varianten, kunt u momenteel 30 procent besparen op uw waterinname.

Stop met het onnodige

Een ander gebied waar veel water wordt gebruikt, is de keuken, tijdens het bereiden van voedsel of het wassen van maaltijden. Probeer kleinere braadpannen te gebruiken bij het bereiden van voedsel. Hoe groter de pan, hoe meer water er moet worden gebruikt. Net als bij het tandenpoetsen, dezelfde keuze voor wasrecepten, probeer de kraan niet open te laten als dat niet nodig is. Maak bijvoorbeeld eerst een percentage zeepsop met afwasmiddel, zodat je de kraan niet hoeft aan te zetten. En spoel je maaltijden daarna af met kraanwater. En tot slot, een suggestie waar mensen vaak niet aan denken, zijn lekken. Bij een lekkage of druppelende leiding wordt water onnodig weggegooid, wat moeilijk te voorkomen is als je deze niet laat repareren. Reageer dus snel als dit bij jou het geval is.

Let op en houd ook rekening met uw waterverbruik, zodat u niet onnodig veel geld hoeft te investeren. U bespaart niet alleen water, maar ook geld.