Heb je een vaccinatie nodig voor egypte?
De vakantie periode staat weer voor de deur. En dat betekend dat de lijstjes voor wat je moet regelen voor vakantie weer gemaakt worden. Want wat heb je allemaal nodig, wat ga je mee nemen en waar moet je aan denken. Want heb je reisvaccinaties nodig? Wanneer je naar Egypte op vakantie gaat is het belangrijk om te weten of je vaccinaties egypte nodig hebt. In een wereld een informatie overvloed, helpt deze blog je een handje. Want hierin staat duidelijk of je wel of geen vaccinatie nodig hebt.
Reisvaccinaties Egypte
Egypte, officieel de Arabische Republiek Egypte is een staat in het noordoosten van Afrika. Egypte ligt aan de Middellandse Zee en is een heerlijke bestemming voor een zon en strandvakantie, maar ook voor avonturen in de woestijn. Wanneer je naar Egypte reist is het belangrijk om te kijken naar de verschillende gebieden in Egypte en het bijbehorende reisadvies. Daarnaast moet je ook voorbereidingen treffen voor sommige situaties waarbij je voor je reis naar Egypte vaccinaties moet halen. Op deze pagina lees je meer over de verschillende vaccinaties en inentingen die je wellicht moet halen wanneer je van plan bent om naar Egypte te reizen.
Vaccinatie informatie: Egypte
Voor een reis naar Egypte zijn er geen verplichte vaccinaties. Wel zijn er vaccinaties die voor alle reizigers naar Egypte worden aanbevolen en reisvaccinaties die persoons- en reisgebonden zijn. De verschillende aanbevolen inentingen en persoons- en reisgebonden vaccinaties voor Egypte lees je hieronder.
Aanbevolen vaccinaties Egypte
Er zijn enkele aanbevolen vaccinaties voor Egypte die voor alle reizigers naar dit land worden aangeraden. Wanneer je dus van plan bent om naar Egypte te reizen, raden we aan deze aanbevolen inentingen te nemen voor je op reis gaat.
DTP
Een vaccinatie tegen DTP wordt voor alle reizigers naar Egypte aangeraden. DTP is een afkorting van Difterie, Tetanus en Polio. Deze ziekten zien we gelukkig nog maar weinig in Nederland. Echter is het risico in het buitenland groter, ook in Egypte. Inenten met een DTP-vaccinatie zorgt er voor dat je bescherming hebt tegen Difterie, Tetanus en Polio. Sinds 1950 behoort de DTP-vaccinatie tot de kindervaccinaties. Wanneer je alle kindervaccinaties hebt gehad, is één prik voldoende voor 10 jaar bescherming tegen deze ziekten. Wanneer je de DTP-vaccinatie nog nooit hebt ontvangen wordt het aangeraden om drie DTP-prikken te halen voor je op reis gaat. Wanneer je van plan bent om naar Egypte te gaan, is het zeker aan te raden om je te laten vaccineren tegen DTP.
Hepatitis A
Een vaccinatie tegen Hepatitis A wordt voor alle reizigers naar Egypte aangeraden. Hepatitis A is een ziekte die zorgt voor een ontsteking van de lever. Hepatitis A, ook wel besmettelijke geelzucht genoemd, wordt veroorzaakt door een virus dat wordt overgedragen door met ontlasting besmet voedsel en drinkwater te nuttigen. Het virus kan voor volwassenen leiden tot moeheid, lusteloosheid, griep, koorts, misselijkheid en buikklachten. Om dit te voorkomen wordt het aangeraden om een volledige vaccinatie tegen Hepatitis A te nemen die bestaat uit twee prikken. De eerste inenting tegen Hepatitis A zorgt voor één jaar bescherming, de tweede inenting geeft een bescherming van minimaal 30 jaar. Reis je naar Egypte? Dan is het zeker aan te raden om je te laten inenten tegen Hepatitis A.
Mazelen
Een vaccinatie tegen Mazelen wordt voor alle reizigers naar Egypte aangeraden. Mazelen is een vlekjesziekte wat vaak begint met plotselinge koorts, moeheid, verkoudheid en hoesten. Na een aantal dagen beginnen er vlekjes te verschijnen op de huid achter de oren en verspreiden de vlekjes gedurende dagen over het gehele lichaam. Een inenting tegen mazelen wordt aangeraden voor alle reizigers die na 1965 geboren zijn en geen mazelen hebben gehad of niet volledig gevaccineerd zijn tegen deze ziekte.
Rabiës
In sommige delen van Egypte komt Rabiës voor. Rabiës is ook wel beter bekend als hondsdolheid. Rabiës is een ernstige herseninfectie die bijna altijd leidt tot de dood. Wanneer je reist naar Egypte wordt het aangeraden om je te laten inenten tegen Rabiës. Het virus van Rabiës wordt overgebracht via speeksel van besmette zoogdieren zoals honden. Het speeksel wordt overgebracht na bijvoorbeeld een beet, krab of lik aan een wond. Het is belangrijk om contact met dieren te vermijden wanneer je in een Rabiës risicogebied bevind. Een vaccinatie tegen Rabiës bestaat uit twee inentingen, met elk minimaal een week ertussen. Kinderen die zich laten inenten tegen Rabiës dienen drie inentingen te halen in de loop van vier weken. Wanneer je medicijnen neemt die de afweer verlagen, geldt een afwijkend vaccinatieschema.