Vaak gestelde zorgen over eoiling

Wat je

zie recentelijk op sociale media zoals TikTok, Instagram of Facebook individuen op een drijvend bord dat over een meer of zee drijft. Vaak prikkelt dit veel klanten omdat het redelijk nieuw is en het er ook nog eens werkelijk prachtig uitziet. Je lijkt vaak prompt iets als dit te proberen. Je zult zeker vaak veel mensen zien reageren onder de opmerkingen over hoe efoling precies werkt en waar je het kunt doen, en nog veel meer. Daarom dacht ik erover om een ​​blog samen te stellen met alle relevante vragen om de onzekerheid van veel mensen met oplossingen weg te gooien. Hieronder vindt u een samenvatting van enkele vragen die u zeker een veel betere suggestie zullen geven met betrekking tot efoiling.

Hoe werkt een foil precies?

Veel mensen vragen dit omdat het er nogal gek uitziet. Drijvend over het water op een soort kleine surfplank zonder golf. Om het snel te zeggen, een efoil lijkt op een draagvleugelboot. Je wordt met het bord uit het water getild door het tarief dat je maakt. Deze snelheid is het gevolg van de elektrische motor die onder het bord is gemonteerd. Deze is elektrisch aangedreven en tevens regel je hem met een afstandsbediening in je handen. Daarnaast begeleid je met je evenwicht.

Heeft u een vaarbewijs nodig?

Dit is het voordeel van een efoil. Je zou denken dat je een rijbewijs nodig hebt om een ​​efoil board te besturen, maar dit is niet het geval! Vanwege de optimale snelheid, die wordt beoordeeld op 20 km/u, heeft u geen certificaat nodig.

Kun je in alle weersomstandigheden efoilen?

Natuurlijk kun je in elk klimaat efoilen, maar het is niet aan te raden om te efoilen als er veel golven zijn en ook bij regen. Veel plezier heb je hier niet aan en het stopt je elektromotor alleen als er veel golven zijn. Dit is eigenlijk een voordeel, aangezien je met een surfboard echt uitgaat van de wind, aangezien dit golven creëert.

Waar kan ik efoilen?

In Nederland zijn er momenteel enkele firma's die de service van efoil boards aanbieden. Dit kan in persoonlijke lessen maar ook in teams voor teamuitjes. Je verdwijnt bijvoorbeeld een uur met een trainer en ontdekt om te efoilen. Natuurlijk is er een richtlijn hoe alles werkt, maar ze zeggen dat je in dit uur zeker op je knieën kunt gaan zitten. We raden je aan om een ​​kijkje te nemen op Efoil college Amsterdam. Voor de eerste efoil-les krijg je bovendien een prijsverlaging, zodat je het een keer kunt proberen.